Gasselaar

Nieuws

02-11-19: Ook wij mochten dit jaar mee doen aan de Nationale Kampioenschappen in Lunteren. Vol spanning hebben wij gewacht totdat Maylana de baan in mocht. Van verschillende kanten kregen wij al te horen dat zij nog mooier was dan op onze eigen keuring en dan begint het wel te kriebelen. Nadat zij zich netjes had laten zien begon het rondstappen en al gelijk mocht zij naar de kopplaats. wat een spannend moment totdat dan eindelijk het sein gegeven wordt om op te stellen. Zo supertrots op deze jonge dame. Voor ons de kers op de taart van toch wel een roerig en emotioneel jaar. Nu de winter weer door komen en uitkijken naar het voorjaar.

17-08-19: Eindelijk weer eens de gehele site bijgewerkt en er is heel wat veranderd. Gracia is verkocht en ook Lynn is naar een nieuw huis gegaan. Helaas pastte zij niet in onze koppel. Lilliyana is vorig jaar overleden nadat zij na behandeling voor koliek in een soort shock geraakte. Die dierenarts had dit niet eerder mee gemaakt, heeft haar nog een middel gespoten waarna zij weer wankelend op de been kwam. Helaas ging het de volgende dag snel achteruit. Groot was het verdriet, maar je moet weer door. Begin mei begon bij ons het veulenseizoen ook niet zo mooi. Na de euforie dat Femke weer een merrieveulen op de wereld had gezet bleek al snel dat er iets niet klopte. Waarschijnlijk heeft de moederkoek in de baarmoeder als los gelaten waardoor het veulen zuurstof gebrek heeft gehad. Een half uur na de geboorte is zij overleden ondanks al onze pogingen om haar te redden. Gelukkig kwam 's avonds het volgende veulen gezond en wel op de wereld, een zwarte zoon voor Romy x Juneau. Wij hebben hem Nayro genoemd. Een paar dagen later schonk Fairytale het leven aan een bruinbonte zoon van Fascination, zijn naam is Navalyo. Op het veulen van Ismaya hebben wij met veel spanning uitgekeken, maar toen zij een maand voor de uitgerekende datum ineens hengstig bleek was dat een enorme teleurstelling. Inmiddels zijn alle merrie's weer gedekt en hopen wij volgend jaar 5 gezonde veulens te mogen verwelkomen. De keuring is inmiddels ook al weer achter de rug en wij mogen niet klagen. Navalyo en alle enters een premie waarbij Maylana een kopplaats wist te behalen. Aan het eind van de dag mocht zij opstellen als Jeugdkampioen Kleine Maat. Superblij mee. Ismaya kreeg weer een 2de premie en Fairytale kreeg helaas een 3de premie omdat zij te buikig was. Volgend jaar toch maar even op dieet. 

03-11-18: De gehele site is weer bijgewerkt. Er zijn enkele wijzigingen in het ponybestand geweest. Gea is verkocht. en toen wij de kans kregen om de beloftevolle jaarling Lynn v.h. Aeghterhuus te kopen hebben wij niet lang getwijfeld en haar opgehaald. De week erna loop je tussen de pony's te praten over je fokdoelen en toen hebben wij besloten dat wij Leylany zouden verkopen. Wij hadden gehoopt om uit de combinatie met Zwartbont een groter veulen uit Femke te fokken, maar ook deze dame bleef heel klein. Voordat wij de woorden in daden om konden zetten kregen wij een berichtje dat de door ons gefokte Kaylana (volle zus van Ismaya) weer te koop stond. Wij hoefden er niet lang over te twijfelen en een week later werden de 2 dames geruild. Alle merrie's zijn inmiddels ook weer drachtig gescand en dus verwachten wij volgend jaar 5 veulens.

04-08-2018: Gisteren was het weer tijd voor de jaarlijkse premiekeuring maar dit jaar was het een beetje anders. Doordat het de afgelopen weken bijna continue tropisch warm is geweest moest het bestuur besluiten om de keuring in 2 delen te splitsen. Gisteren werden de veulens en 3 jaar en oudere merries gekeurd en aanstaande maandagavond zullen de enters en twenters gekeurd worden. Wij hadden gisteren 6 pony's bij ons en wij zijn zeer tevreden na een zeer warme dag. Myrjana mocht als eerste de baan in. zij was zeer druk maar mocht toch op kop opstellen met een veulenpremie. Daarna Maylana, ook zij ontving een veulenpremie op de tweede plaats. Vervolgens was het de beurt aan Ismaya, ons bontje. Zij is wat aan de dikke kant maar mocht toch op de tweede plaats een 2de Premie ontvangen. Hierna was het de beurt aan Gracia en ook zij mocht op een tweede plek een 2de premie ontvangen. Daarna ging Fairytale de baan in en onze mooie grullo kreeg wederom een 2de Premie. En als laatste steeg de spanning want het was de beurt aan Femke. Zij is altijd wat nerveus op de keuring wat haar 3 jaar geleden helaas een 3de premie opleverde. Toen 2 jaar achter elkaar een 2de Premie gekregen en dit jaar stond zij er super op ook al had zij geen veulen. Tijdens het voorbrengen sloegen bij haar de zenuwen weer toe en moest zij dan ook nog een keer overstappen. Dan zakt je de moed al in de schoenen zo van: Nee hé, het zal toch niet weer....Gelukkig liet zij wel weer een mooie zwevende draf zien. Maar toen haar nummer als eerste opgeroepen werd, kwamen bij mij de zenuwen helemaal op. In overleg met Harm besloten om niet mee te lopen als aanjager zodat zij zich niet opgejaagd voelde. Na heel veel lange rondes moest zij dan toch terug naar de 2de plaats. Toen opstellen en dan heb je het niet meer. Nummer 1 krijgt een 1ste Premie en je durft haast niet te kijken welke kleur lintje er uit de mand getoverd wordt. Zal het dan eindelijk? Ja? Nee? Jawel EINDELIJK de welverdiende 1ste Premie voor deze schitterende merrie. Hiermee is Femke nu Kroon. Superblij met de resultaten en nogmaals duizendmaal dank aan Harm en Laura.

Sophie had eind mei een hengstveulen en is samen met hem verkocht. Na het afspenen zal Gea ons ook weer verlaten. Superblij met haar bruine merrieveulen maar met 3 beloftevolle veulens kun je toch niet alles houden. Alle merrie's zijn inmiddels ook weer gedekt en de gehele site is weer bijgewerkt.

16-05-2018: Vannacht net na middernacht is dan eindelijk het veulen van Gea geboren. Na een bevalling die niet echt standaard was met een terugliggend pootje kwam zij ter wereld. Een groot kastanjebruin merrieveulen met Zwartbont van de Kortenhof als vader. De spanning was om te snijden en ineens werd zij toch als door een wonder vlot geboren. Daarom wordt haar naam Medaliyana Miracle van stal 't Gasselaar. Voor nu even rust en elke dag genieten van de spelende veulentjes in de wei. 

12-05-2018: Ook vandaag is er weer veulennieuws. Rond 5 uur is ons derde veulen geboren. Het is een pikzwarte zoon voor Romy x Enrique. Precies op de uitgerekende datum is de volle broer van Lilliyana geboren. Wij noemen hem Mabayo. Nog 2 merries te gaan. Wie zal de volgende zijn? Sophie of toch Gea?

11-05-2018: En nummer 2 is ook geboren. Met een beetje hulp heeft Gracia haar eerste veulen op de wereld gezet. Rond 19.15 uur in het avondzonnetje werd een prachtig merrieveulen geboren. Zij is zeer lichtgrijs van kleur en heeft als vader Diego Beauty van Hedel. Wij noemen haar Maylana. Gracia was even heel erg onder de indruk maar zij is een geweldige moeder. De melder is nu gewisseld naar Romy want ook zij heeft nu een vol uier. En Gea.......die vergeet volgens mij dat zij moet bevallen.

10-05-2018: Gisteren is dan ook eindelijk bij ons het eerste veulen geboren. Net als vorig jaar heeft Fairytale ons weer weten te verrassen, en hoe. om 6 uur nog niets aan de hand en om om kwart voor 8 staat er al een prachtig bont veulen naast haar. Snel gaan kijken en dan blijkt het ook nog eens een merrieveulen te zijn met de mooie wildkleur bruinbonte kleur. Zij is ook een dochter van Fascination en dus een volle zus van Lil Bow Wow en ook nog eens op dezelfde dag geboren. Als zij net zo uit groeit als haar grote broer dan zijn wij zeer tevreden. Wij noemen haar Myrjana. Zij heeft dezelfde kleur als Kamayani en de naam is een verwijzing naar Emyrjana. Deze beide toppers zijn er helaas niet meer maar hopelijk leven zij een beetje voort in dit schitterende, kleine, prachtig getekende veulen. Gracia heeft sinds vandaag ook een mooi vol uier gekregen en er zit wat opgedroogde melk aan haar speentjes. Erg spannend omdat het voor haar het eerste veulen zal zijn.

18-03-2018: Vandaag is de gehele site weer bijgewerkt. Gisteren hebben wij de stamboekopname gehad en Ismaya is opgenomen met 86 cm en een score van 75/75. Wij zijn dik tevreden met onze eerste zelfgefokte mini. Wij hopen dat dit jaar beter verloopt dan vorig jaar. Nadat eerst Emyrjana 2 dagen voor de keuring overleden was herhaalde zich hetzelfde verhaal in oktober met Kamayani. Weer dezelfde symptomen en weer zei de dierenarts dat het een longontsteking was. Wij hadden beide keren het vermoeden dat het een vergiftiging geweest was maar volgens de dierenarts konden ze daar geen koorts van krijgen. Nu, nadat wij 2 van onze beste merries verloren zijn weten wij wel beter. Na een bericht van mij op facebook kreeg ik zo veel berichtjes en tips en blijkt het achteraf bij beide een hondsdraf vergiftiging geweest te zijn. Wij krijgen ze er niet meer mee terug maar hopelijk hebben wij anderen ermee kunnen waarschuwen. Beide merries staan nu onder het kopje In memoriam. Helaas heeft Femke haar veulen verloren en verwachten wij dit jaar nog 5 veulens.

05-08-17: Gisteren was weer onze jaarlijkse premiekeuring in Gendringen. Wij gingen er met gemengde gevoelens naar toe. Dinsdag hadden wij alle pony's gewassen terwijl wij al wisten dat Emyrjana dit jaar niet mee zou kunnen omdat zij ziek was. 's Avonds werd haar toestand echter snel weer slechter. Alle behandeling heeft niet mogen baten en woensdagochtend vonden wij haar dood in de wei. Wij zijn er kapot van, maar hebben toch de moed en zin  weer bij elkaar geraapt en hebben alle andere pony's laten zien op de keuring. Het fanatieke was er dit jaar toch wel wat af en mede daardoor waren misschien niet alle pony's optimaal klaar gemaakt. De merrieveulens kregen geen premie maar wij vinden ze mooi en geloven in ze. De resterende jeugd behaalde allemaal een premie en de oudere merrie's kregen op Gea na allen een 2de premie. Voor Gea was het de allereerste keer dat zij op een keuring kwam. Ondanks dat zij erg nerveus en schrikkerig was liet zij zich toch mooi zien. Helaas was zij niet relaxed genoeg zodat zij dit jaar genoegen moest nemen met een 3de premie. Wij kunnen met de uitslagen leven en gaan er volgend jaar weer met volle moed tegenaan.

03-06-17: Veel vroeger dan verwacht is het laatste veulen geboren. Het is een merrieveulen voor Romy. 2 weken geleden had zij wat hars aan de spenen. Voor de zekerheid toch maar gelijk de geboortemelder om gedaan. In die tijd maar 3 keer vals alarm gehad en toen die gisteravond af ging wist ik gewoon dat het nu toch zo ver was. Het enige wat er dit jaar te zien was waren reuze spenen en de hele benen vol hars. Geen vol uier of onrustig gedrag. Zij liep dus ook nog steeds in de koppel in de grote wei. Bijna 3 weken voor de tijd heeft zij haar veulen helemaal zelf op de wereld gezet. Toen wij er bij kwamen was er nog een keer persen nodig en daar lag zij voor onze voeten, Lilliyana. Een grote dochter van Enrique van Gelre. Zij zit goed in elkaar en heeft beste benen. 

13-05-17: Inmiddels is ook het tweede veulen van dit jaar gezond en alleen geboren. Fairytale blijft de koele kikker en laat in gedraag niets merken van een naderende geboorte. Zo heeft zij het dit jaar gered om haar veulen om 10 uur 's ochtends ter wereld te brengen terwijl Jessica even naar de winkel was. Bij terugkomst zag zij het veulen al in de wei liggen. Het is een stoere zoon van Fascination van de Colorstable met nu al lange manen en hij is wildkleur bruin van kleur. Wij noemen hem Lil Bow Wow. Romy is als laatste aan de beurt over circa 6 weken. 

04-05-17: Helaas begon dit jaar het veulenseizoen bij ons niet zo goed. Enkele weken geleden werd het hengstveulen van Emyrjana dood geboren. Gelukkig heeft zij er zelf niets aan over gehouden. Daardoor was de spanning dan ook zeer groot voordat het volgende veulen geboren werd. Elk scenario is wel een keer langs gekomen maar uiteindelijk is vanmorgen om 5.30 uur het merrieveulen van Femke geboren. De bevalling was volgens het boekje en wij zijn blij met de geboorte van Leylany, een cream-dunbonte van Zwartbont van de Kortenhof. Foto's zie haar eigen pagina.

03-04-17: De site is weer helemaal bijgewerkt. Ook zijn de 3 nieuwe aanwinsten toegevoegd. Zie de pagina Merrie's: Sophie, Gea en Gracia. Het wachten is nu weer op de eerste veulens. Nog ruim 3 weken voordat de eerste aan de tijd is.

16-08-16: De keuring zit er weer op. Alle premies zijn weer bijgewerkt op de site. Alle veulens en Ismaya hebben netjes hun premie behaald. Kinzayo liep op de 2de plaats. Kamayani onze ieniemini liep op de 4de plaats en Keyro onze reus liep op de 5de plek. Ismaya had een nette 3de plaats. Fairytale liep op de 4de plek en Femke en Emyrjana moesten in dezelfde rubriek. Emyrjana was veel te dik (geen veulen) en liep toch nog op een nette 4de plek van de 9. En als gehoopte verrassing liep Femke op een 2de plek. Wij kijken tevreden terug op een gezellige keuring. Nu al weer zin in volgend jaar.

05-08-16: Het aftellen naar de keuring is begonnen. Wij hebben alles opgegeven wat naar de keuring mag. De veulens Kinzayo, Kamayani en Keyro mogen 's ochtends het spits afbijten waarna Ismaya zich hopelijk van haar beste kant laat zien. Vervolgens is het de beurt aan Fairytale en als laatste mogen Femke en Emyrjana in dezelfde ring om de eer vechten. De komende dagen de laatste puntjes op de I zetten en dan maar duimen. Het blijft spannend.

29-05-16: En hier is dan ook de laatste geboren. Wij hebben gisteren een feestje gemist omdat Romy de hele dag de melk liet lopen maar wij wilden het risico niet lopen dat wij er niet op tijd bij zouden zijn. Achteraf hadden wij toch wel kunnen gaan want deze stoere zoon van Romy x Elegant werd om 1.30 uur geboren. Gelukkig is alles goed gegaan dit jaar en kunnen wij weer rustig slapen. Hij krijgt de naam Keyro (= zwart harig).

24-05-16: En hier is de volgende. WEER een bruinbont merrieveulen voor Ruth. Het derde merrieveulen op rij van Ruth x Vanity. En dit jaar is voor het eerst dat Ruth over tijd gegaan is. Normaliter altijd 2 tot 3 weken te vroeg heeft zij ons dit jaar wel heel erg in spanning gehouden. Maat het was het allemaal waard. Een mooi stevig veulen dat nu al gracieus door het weiland huppelt. Wij noemen haar Kaylana.

23-05-16: Een week lang heeft Femke mij 's nachts wakker gehouden met vals alarm. Gisteren had Ruth hars aan de spenen en was onrustig, dus toch maar de melder bij Ruth om gedaan. Om 3.00 uur schrik ik wakker en ga toch maar even kijken. Staat Femke rustig te "grazen". Hey, wat hoor ik daar? Toch maar even de zaklamp er bij en ja hoor daar ligt een veulentje dat zij driftig aan het droog likken is. Gelukkig alles goed gegaan en toen wij er bij kwamen stond de kleine dame al. Jaja, wij zijn superblij met dit kleine wildkleur bruinbonte merrieveulen van Femke x Vanity die wij de naam Kamayani  (= liefdesgodin) geven. Een voorlopige foto staat op haar pagina, betere volgen zodra het droog weer is.

15-05-2016: Onze geduld werd vannacht om 3.30 uur dan eindelijk beloond met het eerste veulen van dit jaar. Niet zoals verwacht van Ruth maar van Fairytale. Ruth houdt ons nog steeds in spanning, nadat zij al ruim een week 's nachts met de geboortemelder op heeft gelopen hebben wij gisteren toch maar besloten om hem Fairytale om te doen. Onze goedzak was nog steeds de rust zelfe maar haar uier, dat echt helemaal niks voor stelt, was gisteren wat harder. Toch maar apart gezet en de melder op. Gelukkig maar want toen het alarm af ging leek het in eerste instantie nog dat zij gewoon lag te slapen. Even bij de andere merries kijken en toch nog maar een keer terug en toen bleek dat zij toch heel rustig bezig was. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe zij haar veulen recht zet, alsof zij nooit anders gedaan heeft. Een supermoeder voor haar cream-dun zoon van Vanity. Wij noemen hem Kinzayo. Zie de pagina veulens.

09-05-2016: Er zijn wat nieuwe foto's toegevoegd en wij wachten nog steeds op het eerste veulen. Fairytale loopt al 2 weken over en nog steeds geen teken van een naderende geboorte. Ruth heeft de afgelopen 3 dagen al verscheidene kilometers af gelegd maar ook bij haar nog steeds geen veulen.

09-04-2016: Eindelijk de site weer eens helemaal bijgewerkt. Het wachten is nu op het eerste veulen. Als alles volgens plan verloopt dan mag Fairytaile dit jaar het spits afbijten. Zij verwacht haar eerste veulen van de knappe hengst Vanity. Wij zijn erg benieuwd of er een leuk kleurtje uit deze combinatie komt. Eigenlijk is dit bij alle drie de veulens die wij van Vanity verwachten erg spannend.  Want als je een moorkopschimmel, blue-dun en cream-dun merrie dekt met een bruinbonte hengst dan kun je van alles verwachten.

14-08-2015: Onze Premiekeuring zit er al weer even op voor dit jaar. Voor het eerst sinds jaren weer alles op een dag. Het begon erg nat waardoor wij voor de veulenrubrieken uit moesten wijken naar de binnenbak. Deze was helaas erg nat wat de presentatie van de veulens niet ten goede kwam. Met als resultaat dat Ismaya en Javayo geen premie kregen, maar Just do it nog net wel. Daarna brak het zonnetje door zodat er buiten verder gekeurd kon worden. Als volgende mocht Humeyra de baan in. Helaas kreeg ook zij geen premie. Vervolgens was het de beurt aan Femke. Zij was erg onrustig in haar stap maar zij liet een geweldige draf zien waardoor menig toeschouwer met open mond stond te kijken. Helaas nam de jury niet de moeite om haar nog een keer over te laten stappen. Zeer teleurstellend kreeg zij een derde premie wat voor ons en vele anderen om ons heen onverklaarbaar is. Als commentaar kwam dat zij te gestopt liep en gewoon niet kan bewegen. Vol verbazing dit commentaar aangehoord met in mijn achterhoofd dat zij in het voorjaar nog 80 punten had voor beweging, wie heeft er last van de ogen????? Toen kwam de twijfel of wij Emyrjana wel of niet zouden laten zien. Wij vonden haar er goed op staan dus toch maar wel laten zien. Gelukkig maar, want zij maakte de hele dag weer goed. Op kop met een 1ste Premie. Eindelijk een zelf gefokte merrie die nog in ons bezit is met een 1ste Premie. Wat zijn wij trots op haar. Erg leuk om te vermelden is dat 3 andere fokproducten van stal 't Gasselaar  ook aan kop liepen. De drie volle zussen Heavenly (in bezit van Teun Aleven), Gayendra en First Love (beiden in bezit van Johan den Hartog). Voor het kampioenschap Jeugd grote maat liepen alleen onze beide fokproducten mee zodat wij al zeker wisten dat er weer eens een kampioen uit onze stal afkomstig is. De strijd tussen Heavenly en Gayendra werd gewonnen door Gayendra. Zij werd Jeugdkampioen Grote Maat en vervolgens ook nog eens Algemeen Jeugdkampioen. First Love mocht ook een 1ste Premie ontvangen en werd Grote maats kampioen. Teun en Johan nogmaals van harte gefeliciteerd en nog veel plezier met deze dames. Al met al een gezellige keuring en volgend jaar weer met goede zin er tegen aan.

18-07-2015: Vandaag onze nieuwe aanwinst opgehaald. Een prachtige dochter van Zegmar van de Zandkamp uit de kampioensmerrie Wish You van stal de Honderdmorgen. Voor een foto en meer info zie de pagina van Femke.

25-05-2015: Gisteren is het laatste veulen voor dit jaar geboren. Het is een mooi hengstveulen van Emyrjana en Elegant. Wij noemen hem Just do it.

20-05-2015: Vannacht om 00.30 uur is het veulen van Romy geboren. Het is een stoere zoon van Berno van de Pelgrim.

09-05-2015: Gisteravond om 22.50 uur is het veulen van Ruth geboren. Het is een piepklein bruinbont merrieveulen van Vanity van de Buxushof. Wij hadden al een vermoeden dat Ruth dit jaar de 2 andere dames voor zou zijn, maar dit was wel heel snel. Met Romy en Emyrjana respectievelijk half en eind mei aan de telling heeft Ruth nu de primeur bijna 4 weken te vroeg. Voor een foto zie de pagina van de veulens.

28-01-2015: De site is weer helemaal up to date.

14-09-2014: Zie pagina te koop.

07-09-2014: Vandaag hebben wij de veulens gespeend en Heavenly is verkocht aan Teun Aleven. Wij wensen Teun heel veel succes met haar.

09-08-2014: Het waren weer 2 gezellige dagen op de premiekeuring die dit jaar voor het eerst werd gehouden in Gendringen. Wij begonnen met de veulens die alle drie hun veulenpremie hebben behaald en Humeyra op de 2de plaats achter de mini-veulenkampioen liep. Ook Haloumy liep op een mooie 2de plek. Emyrjana heeft een kopplaats behaald met een 2de premie. Op de zaterdag mocht de jeugd. Als eerste was Gayendra aan de beurt. Door de harde wind liet zij tijdens het voorbrengen haar mooie draf niet zien en werd als 3de opgeroepen . Tijdens het rondstappen mocht zij naar de 2de plaats met premie. Fairytale is aan de dikke kant, maar liep toch op een nette 3de plek met premie. Alles eigen fokprodukten en alles geprimeerd, wij mogen niet klagen. 

16-07-2014: De spanning begint al weer langzaam te stijgen. Over 3 weken is het al weer bijna tijd voor de keuring. Dit jaar voor het eerst bij Paardensportcentrum Diekshuus in Gendringen. Wij hebben 7 pony's opgegeven, namelijk Fairytale, Felandria, Emyrjana, Gayendra, Haloumy, Humeyra en Heavenly. Alles eigen fokprodukten, dus wij zijn erg benieuwd wat ons dit jaar gaat brengen. 

16-06-2014: Inmiddels zijn alle merris weer gedekt. Langzaam kunnen wij al weer gaan beginnen met de voorbereidingen voor de jaarlijkse Premiekeuring.

01-06-2014: Vanmorgen om 04.15 uur is het laatste veulen van dit jaar geboren. En het is weer een merrie. Wauw, niet te geloven en weer een kleurtje. Het is een wildkleur bruine dochter voor Ulrike x Zegmar. Wij noemen haar Haloumy. 

29-05-2014: Dinsdagavond om 22.10 uur is het veulen van Ruth geboren. Het is een bruin merrieveulen van Vanity van de Buxushof. Wij noemen haar Humeyra. Doordat wij bij ons nieuwe huis minder grond hebben en door de goede aanfok moeten wij helaas wat inkrimpen. Na lang wikken en wegen hebben wij besloten om Truuske samen met haar veulen te verkopen. Mocht U interesse hebben neem dan contact met ons op. Truuske is inmiddels weer gedekt door Diamonds Hagenstrup. Dus 3 in een koop.

25-05-2014: Even een korte update. Emyrjana en Truuske zijn inmiddels gedekt en Ruth houdt de spanning er in. Dit jaar eens geen veulen drie weken voor de telling. Ofetia was helaas leeg en zij is samen met First Love verkocht.

06-05-2014: Gisteren om 23.15 uur is eindelijk ons tweede veulen geboren. Het is wederom een prachtig merrieveulen voor Romy x Berno. Voor de derde keer op rij een merrieveulen uit deze combinatie met beste benen en extra goeie bewegingen. Omdat het een hemels geschenk lijkt noemen wij haar Heavenly. Voor een foto zie haar pagina bij de veulens.

08-04-2014: Vanochtend is het eerste veulen geboren op ons nieuwe plekje. Het is een mooi getekend zwartbont merrieveulen van Truuske x Viggo. Het eerste kleurtje is binnen.

22-03-2014: Vandaag is Emyrjana met een prachtige scorelijst opgenomen in het stamboek. Zij is 98cm.

20-03-2014: Aanstaande zaterdag gaan wij met Emyrjana naar de stamboekopname. Er is een voorlopige nieuwe foto van haar toegevoegd aan haar pagina.

06-02-2014: De hele site is weer bijgewerkt. Wij verwachten dit jaar 5 veulens en er is kans op veel variatie in kleur, want wij hebben met 5 verschillende kleuren gedekt. Het eerste veulen verwachten wij rond 16 april, dus wij moeten nog even wachten.

26-01-2014: Na een hele drukke periode wordt het nu toch weer eens tijd voor een update. Op 15-12-2013 zijn wij verhuisd naar een leuk huisje met 1,5 ha grond. Dit is voor ons een hele verandering, maar het voelde gelijk goed. Doordat wij nu wat minder grond hebben zullen wij wat strenger moeten selecteren, maar daar hoeven wij pas over na te denken als de veulens geboren zijn. Ik zal proberen om de site z.s.m. weer helemaal bij te werken. Wij zullen nog heel wat werk moeten verzetten voordat alles naar onze wensen is, maar dat hebben wij er zeker voor over.

05-10-2013: Weer en nieuwe mijlpaal voor onze jonge fokkerij. Enkele weken terug hebben wij Diandra en Edaliana verkocht aan Martin Kramp. Vandaag mocht Diandra mee naar de keuring in Heteren. In een rubriek van 4 zwarte pony's werd zij als derde opgeroepen. Tijdens het rondstappen liet zij zich goed zin en mocht verplaatsen naar de koppositie. De spanning was om te snijden, want welke premie zou zij krijgen. Zij kreeg een 1ste Premie en is daarmee de eerste door ons gefokte pony met die felbegeerde 1ste premie. Als prachtige afsluiting werd Diandra ook nog verkozen tot Beste 3-jarige. 

10-08-2013:Wat een superdagen op de keuring hebben wij gehad. Vrijdag alle veulens geprimeerd waarbij Gravity en Gayendra op kop liepen. Giadora liep op een nette 4e plaats in dezelfde rubriek als Gayendra. Ook voor de bonte dame, Geshany, was er een premie. Zij deed nu wat zwaar aan, maar volgens de jury zat het ras er wel goed in. De veulenkampioenschappen gingen helaas aan onze neus voorbij, maar wij hebben verloren van knappe pony's. Toen Romy aan de beurt was werd ook zij als eerste opgeroepen, maar helaas was zij erg onrustig en wilde daardoor niet mooi doorstappen. Zij moest dan ook terug naar de 2e plaats. Toch heeft zij haar keuringscarriere mooi afgesloten met een 1e Premie in een zware rubriek van 10 merries waarvan er 7 een 1e Premie ontvingen. Vandaag gingen wij weer goed van start met een kopplaats voor Fairytale. Het was lopende band werk en gelijk daarna mocht Felandria de baan in. Zij werd erg kritisch bekeken door de jury en ik werd al bang dat zij weer geen premie zou krijgen, maar tot mijn verbazing werd zij als derde opgeroepen van de 7 en kreeg eindelijk een premie. Heerlijk als je het toch goed gezien hebt en je verwachtingen uit komen. Direkt daarna was het de beurt aan First Love. Even de twijfel of zij niet toch iets te smal was, maar ook zij mocht net als vorig jaar op kop plaats nemen. Na een korte adempauze werd het weer spannend. Emyrjana mocht de ring in. Vorig jaar hebben wij haar niet laten zien omdat er een heel stuk uit haar staart was gevreten. Dit jaar stond zij er weer prachtig op en liet zich ook super zien. Zij mocht een mooie 2e plek innemen. Daarna kwamen de kampioenschappen. Fairytale in de Kleine Maat en First Love voor de Grote Maat. Fairytale mag zich nu Jeugdkampioen Kleine Maat noemen. Kortom een heel geslaagde keuring met schitterend weer. Supertrots op onze toppertjes die nu weer lekker in de wei lopen.

14-07-2013: Uiteindelijk hebben wij alleen met Edaliana mee gedaan met de bontenkeuring. Ook dit jaar liep zij wederom op een 2de plaats achter de latere Jeugdkampioen.

08-07-2013: De dekkingen lopen voorspoedig en de eerst keuring staat alweer voor de deur. Aanstaande zaterdag zullen wij met Edaliana en Geshany deel nemen aan de Bontenkeuring in Bergharen. Voor onze premiekeuring hebben wij de volgende pony's opgegeven: Romy, Ulrike, Diandra, Emyrjana, Edaliana, First Love, Felandria, Fairytale, Geshany, Gayendra, Giadora, Gravity en Galbany. Veel variatie in leeftijd, kleur en maat. Wij hebben er nu al zin in. Nu nog duimen dat het weer goed blijft zodat wij weer buiten kunnen keuren.

31-05-2013: Ook Ruth heeft een gezond veulentje gekregen. Vanochtend om half negen werd in sneltreinvaart haar bruine hengstveulen geboren. Zo veel verschillende kleurtjes in de wei en alles gezond en wel. Wij zijn zeer tevreden met al het jonge spul. De eerst merries zijn ook al weer gedekt dus wij kunnen ons nu al gaan richten op de keuring. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

25-05-2013: Vanochtend is het veulen van Ulrike geboren. Het is een valk hengstveulen van Zegmar van de Zandkamp. Nog een te gaan. Ik ben bang dat Ruth het heel spannend gaat maken. Officieel nog 4 weken te gaan, maar ze laat al 2 dagen regelmatig de melk lopen. Hopelijk blijven de onderbroken nachten beperkt, maar voor een gezond veulen heb ik het wel over. Deze week kregen wij ook bericht dat Nicole nu met haar veulen in Friesland staat. Haar nieuwe eigenaar, een jonge beginnende fokker, zal ook met hen naar de keuring gaan. Altijd leuk als je pony's goed terecht komen.

09-05-2013: Door de goeie aanfok dit jaar hebben wij besloten om een aantal pony's te verkopen. Heidy, Nicole, Gadysha en Ferrari zijn verkocht.

05-05-2013: Om 21.00 uur is het veulen van Renske geboren en het is wederom een prachtig merrieveulen. Ook zij is een dochter van Berno van de Pelgrim en wij noemen haar Giadora.

30-04-2013: En weer een merrie er bij. Het is een dochter van Romy en dit volle zusje van First Love lijkt sprekend op haar grote zus. Wij noemen haar Gayendra.

23-04-2013: Nummer drie is er ook al. Een schitterend groot merrieveulen voor Truuske. Deze zwartbonte dochter van Viggo noemen wij Geshany. Een foto volgt.

22-04-2013: En het tweede veulen heeft niet lang op zich laten wachten. Gisteravond om 9 uur is het chique merrieveulen van Nicole geboren. Zij is een dochter van Berno van de Pelgrim en wij noemen haar Gadysha. Voor foto's zie de pagina veulens.

21-04-2013: Eindelijk is ook bij ons de babyboom begonnen. Vanmorgen is het mooie hengstveulen van Ofetia geboren. Het is een cream-dun met aalstreep. Wij noemen hem Givenchy.

07-04-2013: Babet, Femme Fatale en Fariba zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe eigenaar.

01-04-2013: Vanaf vandaag is deze nieuwe website actief.

Maak jouw eigen website met JouwWeb